Lid worden?

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/org/luk/www/includes/menu.inc).

Word jij lid van het Leuvens Universitair Koor?

Ben je voltijds student aan Associatie KU Leuven en zing je graag? Wil je studenten van verschillende faculteiten leren kennen die, net als jij, een bijzondere liefde voor muziek koesteren? Dan ben jij van harte welkom op onze kennismakingsrepetities op donderdag 27 september en donderdag 4 oktober om 19u45 in het Paridaensinstituut, Pater Damiaanplein 9 (ingang via de houten poort van het Hollands College). 

Wat is het L.U.K.?

Sinds 1969 bestaat het Leuvens Universitair Koor uit studenten aan de KU Leuven die minstens één ding gemeenschappelijk hebben: hun liefde voor muziek. Sinds 1995 staat het koor onder leiding van een professionele dirigent. Op dit moment staan we onder de bezielende leiding van Koen Vits. We hebben een gevarieerd muzikaal repertoire: zowel klassieke als hedendaagse componisten, religieuze als wereldlijke muziek in de meest uiteenlopende talen.

Activiteiten

Elke week repeteren we van 19u45 tot 22u30 in het Paridaensinstituut, Pater Damiaanplein 9 (ingang via de houten poort van het Hollands College). Niet zelden wordt dit gevolgd door een gezellige nabespreking in 't Vervolg. Elk jaar voeren we twee concerten uit: een kerstconcert in december en een lenteconcert in mei. Voor elk concert is er een repetitieweekend voorzien. Naast deze concerten zingen we ook op heel wat officiële plechtigheden van de KU Leuven zoals de Opening van het academiejaar en het Patroonsfeest. Verder doen we ook nog heel wat andere activiteiten samen... 

  • In oktober is er een gezellige ontmoetingsavond waar je de kans krijgt om uitgebreid kennis te maken met die knappe sopraan, zwoele alt, charmante tenor of die hartveroverende bas.
  • Elk jaar organiseren we een schlageravond, een cantus maar dan veel leuker!
  • Op openkoorkotdag kunnen jullie op bezoek gaan in het zenuwcentrum van het koor. 
  • In de zomer gaan we samen op koorreis. Die jaarlijkse reis bracht ons al in Oostenrijk, Italië, Duitsland, Schotland, Slovakijke... 

Kennismakingsrepetities

Donderdag 28 september en donderdag 5 oktober gaan de kennismakingsrepetities voor academiejaar 2017-2018 door om 19u45 in het Paridaensinstituut, Pater Damiaanplein 9 (ingang via de houten poort van het Hollands College). Als je geïnteresseerd bent en ingeschreven als voltijds student aan Associatie KU Leuven, ben je hier van harte welkom!

Stemproef

Enkele dagen na de kennismakingsrepetie vindt de stemproef plaats. Laat je hierdoor zeker niet ontmoedigen: in de eerste plaats is het doel van deze stemproef om je stembereik te bepalen. Ook wordt er gevraagd om enkele fragmenten te zingen die je geleerd hebt op de kennismakingsrepetitie: je zingt niet alleen maar wordt begeleid door koorleden die de andere partijen zingen. De uitslag van de stemproef wordt via e-mail meegedeeld.

Vragen?

Aarzel niet om te mailen naar info@leuvensuniversitairkoor.be!